Meesters in Coaching & Inspiratie

Christine Klein is een van de “Meesters in Coaching”, een samenwerkingsverband van meesters uit het notariaat, die ook coach en mediator zijn. Samen bundelen de specialisten hun kracht om  nalatenschapsmediation of nalatenschapscoaching aan te bieden of misschien wel beiden. Afhankelijk van wat het beste bij uw situatie past.

Mediation is er op gericht dat u als erfgenamen, meestal familieleden, weer met elkaar in gesprek komt, samen stapsgewijs op zoek gaat naar de oplossing van uw conflict. In een veilige, open sfeer. Zodat de nalatenschap ook echt kan worden afgewikkeld.

Coaching begeleidt u bij de vraag: waaróm gebeurt er wat er hier gebeurt? Samen met de coach zoekt u naar datgene wat u weer in staat stelt het gesprek met elkaar aan te gaan, ook als het niet meer over de nalatenschap gaat. Op zoek naar herstel van verstoorde verhoudingen en herstel van vertrouwen.

Christine Klein is gediplomeerd specialist in coaching bij erfeniszaken. Samen de tijd nemen om de antwoorden op belangrijke vragen over uw erfenis helder te krijgen. Of om inspiratie te krijgen om uw kwestie echt te gaan oplossen.

Wandelend of op een mooie locatie in alle rust. We kunnen bijvoorbeeld spreken over vragen als:

  • Hoe kan ik mijn erfeniszaken nu alvast goed regelen? Wat mag ik niet vergeten?
  • Ik wil eigenlijk niet nadenken over mijn levenseinde gaan maar er moet iets vastgelegd worden…
  • Hoe komt mijn vermogen goed terecht en hoe kan ik verspilling door de erfgenamen voorkomen?
  • Ik wil de wereld iets goeds nalaten. Zal ik een goed doel in mijn testament opnemen of kies ik voor een eigen familiefonds (op naam)? En waarom eigenlijk?
  • Kan ik (een van) mijn kinderen onterven en (hoe) regel ik dat goed? Waarom heb ik daar toch moeite mee? En … zal ik een schrijven achterlaten?
  • Kan ik een familiestichting oprichten en welke (fiscale) mogelijkheden zijn er?
  • Ik wil vertrouwelijke informatie pas na mijn overlijden bekend laten maken. Kan dat?
  • Als wij als echtpaar zonder kinderen beide families willen laten erven, hoe regelen we dat? Maar zonder ruzie in de familie te veroorzaken?
  • Welke executeur past echt goed bij mijn situatie?

Neem gerust contact op om te overleggen over wat u bezig houdt.

Christine is gediplomeerd coach en werkt zowel met Transactionle Analyse als Familieopstellingen.

Ook is zij (mede)oprichter en lid van de Nalatenschapscirkel, een groep vrouwen uit diverse disciplines die overleggen over hun beroep rondom erven, rouw, overlijden, (thuis)zorg en dergelijke.

Voor meer informatie neemt u contact op met Christine Klein.