Executeur

Christine Klein is (gecertificeerd) executeur. Zij kan – als uw onafhankelijke vertrouwenspersoon – de afwikkeling van nalatenschappen verzorgen. Met in achtneming van de wensen van de overledene.

Voor de erfgenamen is het ook prettig als de executeur hen ontlast van alles wat er geregeld moet worden. Bovendien zal de juridische kennis en jarenlange praktijkervaring van Christine Klein grote voordelen hebben om tot een goede afhandeling van de erfenis te komen.

Met een goede executeur is de kans op conflicten in de familie minder groot. De executeur houdt de regie en zorgt dat de nalatenschap zorgvuldig en juist wordt afgehandeld.

U kunt Christine Klein inschakelen om als ervaren executeur, erfrechtspecialist en estateplanner de afwikkeling van de erfenis te regelen. Op basis van uw testament en uw aanvullende persoonlijke wensen of aanwijzingen. Ieder van de erfgenamen krijgt dan waar hij of zij recht op heeft. Christine Klein zorgt ervoor dat de erfgenamen steeds goed geïnformeerd worden over hun rechten en plichten, maar ook over de ontwikkelingen en de stand van zaken. Bij de afronding zal er verantwoording afgelegd worden en een goed overzicht gegeven worden van de ontvangsten en uitgaven.

Ter voorbereiding op de executeurstaak zijn er handige formulieren en checklisten. Zodat u denkt aan alle belangrijke zaken en voor uw nabestaanden duidelijk zal zijn wat er geregeld moet worden.

U kunt Christine Klein ook inschakelen voor de beantwoording van al uw vragen over de erfenisafhandeling of voor een second-opinion. Of als sparring-partner als u zelf executeur bent.

Een extra dienst van Christine Klein is: coaching bij erfeniszaken. Samen de tijd nemen om tijdig de antwoorden op belangrijke vragen over uw erfenis helder te krijgen. Wandelend of op een mooie locatie in alle rust.

Vragen als:

  • Hoe kan ik mijn erfeniszaken nu alvast goed regelen? Wat mag ik niet vergeten?
  • Ik wil eigenlijk niet nadenken over mijn levenseinde gaan maar er moet iets vastgelegd worden…
  • Hoe komt mijn vermogen goed terecht en hoe kan ik verspilling door de erfgenamen voorkomen?
  • Ik wil de wereld iets goeds nalaten. Zal ik een goed doel in mijn testament opnemen of kies ik voor een eigen fonds (op naam)? En waarom eigenlijk?
  • Kan ik (een van) mijn kinderen onterven en (hoe) regel ik dat goed? Waarom heb ik daar toch moeite mee? En … zal ik een schrijven achterlaten?
  • Kan ik een familiestichting oprichten en welke (fiscale) mogelijkheden zijn er?
  • Ik wil vertrouwelijke informatie pas na mijn overlijden bekend laten maken. Kan dat?
  • Als wij als echtpaar zonder kinderen beide families willen laten erven, hoe regelen we dat? Maar zonder ruzie in de familie te veroorzaken?
  • Welke executeur past echt goed bij mijn situatie?

Neem gerust contact op om te overleggen over wat u bezig houdt.